Social innovation

Huset Zornig arbejder på at forny og forbedre indsatsen over for samfundets socialt mest udsatte mennesker og har følgende hovedaktiviteter:

  • Udvikler ny viden, praksis og metoder om socialt udsatte mennesker i samarbejde med eksperter og praktikere
  • Rådgiver myndigheder, institutioner og virksomheder om effektive metoder, politik og strategiprocesser på udsatte området
  • Kommunikerer viden om socialt udsathed via bøger, rapporter, foredrag, kurser, seminarer og konferencer

Under Zornig Care tilbyder vi rådgivning om støtteforanstaltninger overfor unge og voksne, ligesom vi tilbyder levering af støtteforanstaltninger.

Henvendelse info@husetzornig.dk eller telefon 33110170.

Almennyttige projekter

Huset Zornig udvikler samtidig almennyttige projekter, hvis sigte er at forbedre vilkårene for socialt udsatte – så som at etablere et mønsterbryderprogram for social udsatte unge, så de bliver hjulpet til at bryde den sociale arv, udvikle en uddannelse til plejefamilier i at håndtere socialt udsatte anbragte børn med komplekse problemstillinger, undersøge hvordan myndighederne bedre kan hjælpe seksuelt krænkede børn, udvikle et socialt exitprogram for voldsramte kvinder og deres børn, m.m. Vi søger og modtager gerne støtte fra fonde og andre til projekterne.

Henvendelse info@husetzornig.dk eller telefon 33110170, spørg efter Mikael Lindholm, partner i Huset Zornig.

 

Uafhængigt af partipolitiske særinteresser

Huset Zornig er uafhængigt af partipolitiske særinteresser. Det er stiftet og ledet af den sociale entreprenør Lisbeth Zornig Andersen.

Huset Zornigs Advisory Board tæller:

  • Steen Hildebrandt, Ph.D., professor i organisations- og ledelsesteori, Institut for Marketing og Organisation, Aarhus Universitet
  • Inge Bryderup, professor i socialt arbejde på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet
  • Niels Noller Olsen, musiker og terapeut
  • Per K. Larsen, cand psyk. og bestyrelsesformand for Center for Hjerneskade, Københavns Universitet
  • Jytte Tholstrup Svendsen, tidl. adm. direktør for Børnehjælpsdagen

Du kan følge med i nye tiltag og ny viden ved at følge Lisbeth Zornig Andersen på hendes Facebook side og ved at følge Huset Zornig på vores Facebook side.

 

Om Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen er cand. polit., stifter og leder af Huset Zornig, formand for den sociale tænketank SIF (Social Innovations Forum). Hun er tidligere formand for Børnerådet, og før det administrerende direktør i Specialisterne, der beskæftiger mennesker med Aspergers syndrom som it-testere. Hun er stifter af Børnenes IT-fond, der sikrer computere til alle anbragte børn.

Lisbeth Zornig Andersen er født i 1968 og har i løbet af sin opvækst været anbragt på adskillige institutioner, oplevet misrøgt hjemme og blevet misbrugt. Efter et ophold på Hylleholt Husgerningskole for særligt vanskelige piger lykkedes det hende at komme ind på Københavns Universitet, hvor hun læste til cand. polit. med speciale i spilteori. Hun blev siden ansat som it-specialist i Danske Bank og KMD. Hun er mor til fem børn.

Produktion

I 2011 udgav Lisbeth Zornig Andersen sin barndomsbiografi ”Zornig – Vrede er mit mellemnavn”, der blev en bestseller og lå på bestsellerlisterne i knap to år.

I 2012 udsendte DR en dokumentar med titlen ”En barndom i helvede”, der blev en seersucces og vandt prisen som årets bedste dokumentar.

I 2014 vandt hun årets radiopris for sit portrætprogram om udsatte skæbner, ”Zornigs Zone”, på Radio 24syv.

I 2015 vandt hun årets tv-pris for faktaserien ”De brændte børn” på TV2, hvor hun sammen med voksne brændte børn fandt tilbage til, hvor filmen knækkede.

I 2015 udgav hun sammen med Lotus Turell og Mikael Lindholm debatbogen ”Underdanmarks jægersoldater”, der blev anmeldt til seks ud af seks stjerner i Danske Kommuner.

I 2016 udgav hun sammen med Karen Gjesing debatbogen “De fordømte forældre”, om udsatte børns forældre og deres vilkår.

I 2016 udgav hun også sammen med Mikael Lindholm spændingromanen “Bundfald”, der tager udgangspunkt i hendes egen brors besynderlige dødsfald – bogen ramte bestsellerlisterne. Dødsfaldet blev genstand for opklaring i TV5’s serie “FBI’s danske mordmysterier”, hvor en tidligere dansk efterforsker og en FBI-profiler genåbnede sagen.

 

btn_myprofile_160x33