Social innovation

Huset Zornig arbejder med udvikling og formidling af social innovation og har følgende hovedaktiviteter:

  • Udvikle ny viden, praksis og metoder om socialt udsathed
  • Rådgive om effektive metoder, politik og strategiprocesser på udsatte området
  • Kommunikere viden om socialt udsathed via bøger, rapporter, foredrag, kurser og konferencer, samt medier

Huset Zornig yder ikke rådgivning i forbindelse med enkeltsager.

Huset Zornig er uafhængigt af partipolitiske særinteresser. Det er stiftet og ledet af den sociale entreprenør Lisbeth Zornig Andersen.

Du kan følge med i nye tiltag og få ny viden ved at følge Lisbeth Zornig Andersen på hendes Facebook side og ved at følge Huset Zornig på vores Facebook side. Du kan også tilmelde dig og modtage Huset Zornigs nyhedsbrev her.

Henvendelse info@husetzornig.dk eller telefon 33110170.

Om Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen er cand. polit., stifter og leder af Huset Zornig. Hun er tidligere formand for Børnerådet, og før det administrerende direktør i Specialisterne, der beskæftiger mennesker med Aspergers syndrom som it-testere. Hun er stifter af Børnenes IT-fond, der sikrer computere til alle anbragte børn.

Lisbeth Zornig Andersen er født i 1968 og har i løbet af sin opvækst været anbragt på adskillige institutioner, oplevet misrøgt hjemme og blevet misbrugt. Efter et ophold på Hylleholt Husgerningskole for særligt vanskelige piger lykkedes det hende at komme ind på Københavns Universitet, hvor hun læste til cand. polit. med speciale i spilteori. Hun blev siden ansat som it-specialist i Danske Bank og KMD. Hun er mor til fem børn.

Produktion

I 2011 udgav Lisbeth Zornig Andersen sin barndomsbiografi ”Zornig – Vrede er mit mellemnavn”, der blev en bestseller og lå på bestsellerlisterne i knap to år.

I 2012 viste DR dokumentaren ”En barndom i helvede” med Lisbeth Zornig Andersen, der blev en seersucces og vandt prisen som årets bedste dokumentar.

I 2014 vandt Lisbeth Zornig Andersen årets radiopris for sit portrætprogram om udsatte skæbner, ”Zornigs Zone”, på Radio 24syv.

I 2015 vandt faktaserien ”De brændte børn” på TV2 årets tv-pris, hvor Lisbeth Zornig Andersen som vært sammen med voksne brændte børn fandt tilbage til, hvor livets film knækkede. Tv-serien blev nomineret til årets faktaserie også i de efterfølgende sæsoner.

I 2015 udgav hun sammen med Lotus Turell og Mikael Lindholm debatbogen ”Underdanmarks jægersoldater”, der blev anmeldt til seks ud af seks stjerner i Danske Kommuner.

I 2016 udgav hun sammen med Karen Gjesing debatbogen “De fordømte forældre”, om udsatte børns forældre og deres vilkår.

I 2016 udgav hun også sammen med Mikael Lindholm spændingromanen “Bundfald”, der tager udgangspunkt i hendes egen brors besynderlige dødsfald – bogen ramte bestsellerlisterne. Dødsfaldet blev genstand for opklaring i TV5’s serie “FBI’s danske mordmysterier”, hvor en tidligere dansk efterforsker og en FBI-profiler genbesøgte sagen.

I 2018 udgav hun selvbiografien “Fra vred til voksen” om livet med senfølger som voksen, bogen blev en bestseller.

I 2018 blev hun nomineret til årets vært for TV2-faktaserien “Mit liv som luder” om prostitueredes vilkår. Serien gav anledning til en tværministeriel arbejdsgruppe, der skulle se på lovgivningen omkring prostitution.

btn_myprofile_160x33