Hvordan håndterer man samlivet som par, når ens partner lider af senfølger og ser sig selv som en fuck up, der ikke kan leve op til de almindelige forestillinger om parforhold?

Lisbeth Zornig Andersen og Mikael Lindholm giver dig et indblik i både konflikter og udfordringer i parforholdet, men også muligheder og løsninger, når barndommens svigt, overgreb og livslange skader sidder med ved bordet hver dag sammen med delebørn, jalousi og blottede nervebaner.

Hvordan værner man om kærligheden, når et uoverlagt ord kan udløse en følelsesmæssig krise? Når den ene opfatter kærlighed som farligt, fordi det kan gøre ondt og skade? Konstant venter på svigtet og afvisningen? Kan man overhovedet det?

Den gode nyhed er, at det kan man – men det kræver konstant arbejde fra begge parter og en kreativ tilgang til det at være gift. Således har Lisbeth og Mikael på tiende år af deres forhold og på fjerde år af deres ægteskab stadig separate boliger – men med det erklærede mål at flytte sammen. Engang.

Du får et indblik i, hvordan man kan passe på kærligheden på trods af tilsammen otte børn – hvor af ingen af dem er fællesbørn. Hvor meget skal børnene føres sammen? Og hvor meget skal man som ny partner påtage sig en forældre rolle? Eller rettere, hvor lidt? Og hvordan lærer man at holde sig fra at blande sig for meget i ens partners opdragelse?

Lisbeth Zornig Andersen voksede op med svigt, misbrug og seksuelle overgreb på Lolland og havnede som teenager på en institution for særligt vanskelige piger, for senere at læse på universitetet, blive leder i IT branchen og Børnerådsformand. Mikael Lindholm voksede op i en direktørfamilie med bil, villa, båd og ferier til eksotiske destinationer og gjorde karriere først i A.P. Møller og siden som chefredaktør i den danske medieverden. Hvordan kan man fungere sammen, når man kommer fra to helt forskellige planeter?

Lisbeth og Mikael har skrevet om den besværlige kærlighed i deres roman-trilogi Bundfald, Arkimedes og Eksodus (udkommer 2018), hvor hovedpersonerne Malene og Mathias ud over at håndtere udefrakommende udfordringer samtidig kæmper med at finde og holde på kærligheden til hinanden. Under foredraget leverer de en smagsprøve fra romanerne.

Foredraget bliver krydret med faglige input om senfølger og hvordan man kan få hjælp og støtte. Foredraget er relevant både for den krænkede og pårørende, men også for fagpersoner, der vil blive bedre til at forstå og støtte.