Rekvirerede foredrag

Huset Zornig tilbyder en række udvalgte foredragsholdere, der har indsigt og ekspertviden i vilkår for og arbejde med udsatte mennesker. Kontakt os for nærmere oplysninger om tilgængeligheden og vilkår for foredragsholderne på info@husetzornig.dk.

Du kan også få løbende opdateringer om hvor foredragsholderne holder oplæg ved at abonnere på Huset Zornigs nyhedsbrev.

 

Vrede er mit mellemnavnZornig – vrede er mit mellemnavn

Lisbeth Zornig Andersen

Følg med Lisbeth Zornig Andersen på en rejse gennem et Underdanmark, der er skjult for de fleste – et sted, hvor normløsheden hærger, og hvor vold, druk og seksuelle overgreb er en del af hverdagen. Foredraget tager udgangspunkt i Lisbeth Zornig Andersens bog, “Zornig – vrede er mit mellemnavn”, og DR-dokumentaren “En barndom i helvede”. Læs mere om foredraget.

 

 

RolfMønsterbrud af den rå slags

Rolf Hermansen 

Rolf Hermansen gjorde i sine unge år brutal karriere som fuldbyrdet rockermedlem i Hells Angels med rygmærke på vesten og tatoveringer på kroppen. Den karriere endte bag tremmer i Vridsløse Lille Statsfængsel. I dag er han uddannet pædagog og arbejder som professionel mentor med at få udsatte unge til at finde deres ben i livet og trække i arbejdstøj med lovlydige logoer på ryggen. Det gør han med succes. Hør om Rolfs vilde mønsterbrud og om arbejdet med at hjælpe andre til det samme. Læs mere om foredraget.

 

underdanmarkUnderdanmarks Jægersoldater

Zornig, Lindholm & Turell

Mød Underdanmarks jægersoldater. De blev født til at blive tabere. Men blev vindere. Ikke alene overlevede de en livsfarlig barndom med druk, svigt og overgreb. De kæmpede sig hele vejen til samfundets top, på trods af alle odds. De er supermønsterbrydere. Vi kalder dem Underdanmarks Jægersoldater. Hvordan gjorde de det og hvad kan vi – du – lære af dem? Læs mere om foredraget.

 

Lisbeth1Når børn ikke fortæller og voksne ikke forstår

Lisbeth Zornig Andersen

Børn skal kunne være trygge ved at sige til, hvis deres krop bliver udsat for seksuelle krænkelser. Det er mange ikke i dag. Så de tier. Dermed fortsætter krænkelserne ofte, uden at barnet får hjælp. Langt de fleste seksuelt krænkede børn vokser op med livsødelæggende mén. Det handler desværre om mange børn. Omkring et ud af ti børn i Danmark oplever seksuelle krænkelser begået af voksne. Det vil sige omkring 100.000 børn. Kun godt 200 af overgrebene bliver registreret som en politianmeldelse. Hvordan kan vi hjælpe børnene bedre? Til at vide, at de må sige fra. Og til at kunne sige til, når det er sket. Læs mere om foredraget.

 

BundfaldBundfald

Lisbeth Zornig Andersen og Mikael Lindholm

Bundfald – en socialpolitisk krimi Spændingsromanen “Bundfald” er en rå beretning af Lisbeth Zornig Andersen og Mikael Lindholm om skadede mennesker, der skader andre. I romanform viser forfatterne, hvordan det er at vokse op med en brændt barndom, hvordan man kæmper med livet og kærligheden, hvordan ønsket om hævn kan forvandle sig til handling – i bogen i form af en selvtægtsgruppe, der tager over der, hvor loven ikke rækker. Romanen bygger på virkelige hændelser og skæbner, og er inspireret af de seneste års mange højprofilerede overgrebssager mod børn. I foredraget fortæller forfatterne om arbejdet med bogen, som blandt andet udspiller sig i Nakskovs underverden, og researchen, hvor de gang på gang oplevede, at virkeligheden overtrumfede fantasien. Og hvad vi kan gøre for at hjælpe og rumme dem, der blev brændt som børn. Læs mere om foredraget.

 

Lisbeth_LotusTurell og Zornig – misbrug i Overdanmark og Underdanmark

Lotus Turell og Lisbeth Zornig Andersen

Lotus Turell og Lisbeth Zornig Andersen taler om, hvordan man overlever en ’brændt barndom’ – en opvækst uegnet for børn. Den ene er vokset op i den kreative overklasse i København med kendte forældre, den anden er vokset op i udkantsdanmark. Læs mere om foredraget.

 

LisbethDe brændte børn

Lisbeth Zornig Andersen og et brændt barn

Lisbeth Zornig Andersen følger i dokumentarserien ”De brændte børn” på TV2 fire skadede unge i deres forsøg på at finde svar på, hvorfor de blev svigtet og misbrugt i barndommen – og hvad det betyder for dem i dag. Hør foredraget “De brændte børn” hvor Lisbeth Zornig Andersen sammen med et af de brændte børn fortæller, hvor svigtet skete – og hvordan vi kan gøre det bedre. Læs mere om foredraget.

 

Zornig Foto Morten Bibow (1)Lukkede nomadefamilier – hvordan hjælper vi dem?

Lisbeth Zornig Andersen

Hør Lisbeth Zornig Andersen fortælle om en fantastisk rejse ind i en verden, som ganske få kender, men mange har en mening om, nemlig nomadeverdenen. Huset Zornig har talt med en række lukkede nomadefamilier i forbindelse med en opgave for Socialministeriet. Formålet har været at få de lukkede familiers og nomadefamiliernes stemme frem. Lade dem fortælle, hvordan de endte med at blive betragtet som lukkede, og hvorfor de flyttede fra sted til sted. Og hvad der skulle til for at få dem til at åbne igen og tage imod hjælp. Læs mere om foredraget.

 

kampen om velfaerdsstatenFornyelsen af velfærdsstaten

Mikael Lindholm

Velfærdssamfundet er det største sociale innovationsprojekt i Danmarkshistorien. Mikael Lindholm fortæller med afsæt i bogen “Kampen om velfærdsstaten” om, hvordan det danske velfærdssamfund blev til, hvilken ledelsespræstation det indebar – og hvilken ledelsesindsats der skal til for at bevare den i fremtiden. Forstår vi, hvad der skal til, kan vi at levere samme fornyelse, som vores forgængere gjorde? Læs mere om foredraget.

 

 

LisbethUdsat barn i en udsat familie

Lisbeth Zornig Andersen

Hver år taber samfundet titusinder af børn, som vokser op i udsatte hjem med vanskelige kår. Mange af dem ender uden uddannelse, på offentlig forsørgelse og i kriminalitet. Men hvad vil det egentlig sige at være barn i en social udsat familie? Og hvordan kan vi forebygge at barnet bliver social udsat? Læs mere om foredraget.

 

Lisbeth microfonBliv fyrtårn og rollemodel for et barn

Lisbeth Zornig Andersen

Ofte er det nok med en kop kakao og nærvær, hvis du vil hjælpe et barn, der mangler et fyrtårn eller en rollemodel. Du behøver ikke gå så langt som at adoptere et barn for at hjælpe det med at finde en retning og en følelse af at være vigtig. Læs mere om foredraget.

 

Lisbeth og Karen

Et partnerskab for livet – Socialpædagogen og børnehjemsbarnet

Karen Gjesing og Lisbeth Zornig Andersen

Historien om hvordan socialpædagogen trængte igennem den mur af afvisning, som det “umulige” børnehjemsbarn havde opbygget som et værn mod en verden af svigt. Karen Gjesing og Lisbeth Zornig Andersen fortæller fra hver sin side hvordan et mønsterbrud bliver til. Læs mere om foredraget.

Lisbeth Zornig AndersenBliv mester i løvetandsledelse

Lisbeth Zornig Andersen

Hvordan får vi det bedste ud af mennesker, der har talenter, men ikke nødvendigvis passer ind i normalsamfundet? Lisbeth Zornig Andersen har været direktør for Specialisterne, der ansætter mennesker med autisme som konsulenter. Hemmeligheden hedder “løvetandsledelse”. Læs mere om foredraget.

 

 

Mikael LindholmSocial innovation

Partner i Huset Zornig Mikael Lindholm

Har du et medansvar for fremtidens velfærdssamfund? Interesseret i nytænkning? Hør Mikael Lindholm fortælle om de nyeste tiltag inden for social innovation i verden. Hvilke løsninger virker? Hvor stor er udfordringen? Behovet for at udvikle nye måder at hjælpe de socialt udsatte i samfundet vokser i takt med at skattegrundlaget skrumper. Hvis velfærdssamfundets idealer skal overleve, skal der radikal nytænkning til. Her får du inspiration til hvordan. Læs mere om foredraget.

 

Kontakt

Vi skræddersyr også gerne et foredrag. Mere information om foredrag på info@husetzornig.dk, Mikael Lindholm på telefon 20409526 eller udfyld nedenstående kontaktformular.

Send Message