Social Innovations Forum

Den sociale tænketank SIF – Social Innovations Forum – har til formål at udvikle og afprøve nye ideer og initiativer, der kan forny og forbedre indsatsen over for socialt udsatte mennesker i Danmark.
DSC_8293”Vi bruger i dag mange milliarder af kroner på en socialpolitik, der ikke leverer de ønskede resultater. Det er tragisk for de mange mennesker, der har brug for en hånd til at komme på fode, og det er problematisk for de trængte offentlige budgetter. Vi har brug for nye socialpolitiske redskaber, der kan forvandle minus til plus. Det er, hvad Social Innovations Forum vil bidrage med,” siger Lisbeth Zornig Andersen, formand for Social Innovations Forum.

SIFs grundsyn er, at alle mennesker ønsker det gode liv med en velfungerende økonomi, helse, job, familie- og boligsituation uanset hvilke ressourcer, man fødes med og ind i.

SIF består af 100 tænkere med baggrund i politik, forskning, kunst og praktik. Ledelsen af SIF består af Lisbeth Zornig Andersen, formand, og Mikael Lindholm, direktør.SIF 2015

”Social innovation er et nyt politisk fokusområde internationalt, ikke mindst i EU. Vi ved fra de foreløbige erfaringer, at det er i samspillet mellem meget forskellige interessenter, de vigtige
nybrud opstår. Derfor vil SIF også bestræbe sig på at være brobygger, facilitator og inspirator for de grupper, der ønsker at arbejde for og med socialt udsatte familier,” siger Lisbeth Zornig Andersen.

Blandt de initiativer, som tænketanken har igangsat, kan nævnes trivselsanalyse af socialt udsatte grupper, helhedsorienteret indsats over for socialt udsatte familier, involvering af socialt udsatte i demokratiet, udvikling af panel for socialt udsatte, indsamling af erfaringer fra udlandet m.m.

Se DRs indslag om lanceringen af tænketanken her.